Vacature Lector Nederlands in Bratislava

31.05.2023 | Hans Beelen

Lector Nederlands

Onze kleine en dynamische afdeling houdt zich vooral bezig met onderwijs en onderzoek rond vertalen, tolken, zakelijke en interculturele communicatie en leidt toekomstige bachelors en masters vertalers-tolken op. De vakgroep onderhoudt nauwe contacten met internationale organisaties voor neerlandistiek, culturele instellingen en partneruniversiteiten uit de regio.

Uw functie
U geeft gemiddeld 14 uur per week les (taalbeheersing, taalverwerving, stilistiek, zakelijke communicatie, avondcursus).
U voert een deel van de organisatorische en administratieve taken voor het functioneren van de vakgroep uit, zoals redigeren van teksten.

Uw profiel

  • U bent afgestudeerd neerlandicus of hebt een afstudeerprofiel tolken/vertalen met Nederlands als moedertaal of een breed verwante discipline.
  • U hebt liefst enige ervaring in het onderwijs Nederlands als vreemde taal en met deze didactiek. We staan ook open voor het inwerken en begeleiden van pas afgestudeerden.
  • U beschikt over goede sociale en organisatorische vaardigheden en werkt gemakkelijk in een klein team.
  • U hebt interesse voor de voorbereiding van innovatief didactisch materiaal, gebruik van nieuwe methodes voor het vreemdetaalonderwijs en bent enthousiast over het vak.
  • U bent bereid zich in Bratislava te vestigen en staat open voor de Slowaakse cultuur.


Ons aanbod

  • Wij bieden u een voltijdse baan voor een periode van 1 academiejaar, met mogelijkheid van verlenging. U ontvangt een lokaal salaris (incl. ziektekostenverzekering en verzekering arbeidsongeschiktheid) en dit salaris wordt aangevuld met een suppletie van de Nederlandse Taalunie
  • Ook krijgt u de mogelijkheid deel te nemen aan de didactische en wetenschappelijke projecten, internationale congressen en colloquia, zich verder academisch te profileren, eigen onderzoek te voeren en te publiceren. Bij ons krijgt u de ruimte eigen initiatieven en creatieve ideeën te ontwikkelen.
  • U krijgt de gelegenheid om met gemotiveerde en getalenteerde universitaire studenten te werken en er is veel ruimte voor eigen creativiteit.
  • Indien nodig kan de universiteit logement in een gastdocentenhuis aanbieden tegen voordelig tarief.


E-mail uw sollicitatiebrief en CV (incl. werkervaring, eventuele aanbevelingen en referenties en bewijs van afstuderen)

Katedra germanistiky, nederlandistiky a skandinavistiky FiF UK
doc. Marketa Štefková en kopie naar dr. Benjamin Bossaert
Voor inhoudelijke vragen kunt u ook contact opnemen met de huidige lector dr. Benjamin Bossaert.